Ta strona używa Javascript. Proszę włączyć JS w przeglądarce.

Badanie na nietolerancje pokarmowe

W gabinecie wykonuję badanie na nietolerancje pokarmowe.

Jeśli masz objawy związane z:

  • Nadwagą/niedowagą,
  • Niepokojem,
  • Zaparciami,
  • Biegunkami,
  • Bezsennością,
  • Zespołem jelita drażliwego,
  • Migrenami,
  • Zatrzymaniem wody w organizmie,
  • Reumatoidalnym zapaleniem stawów,
  • Astmą, problemami z układem oddechowym,
  • Wzdęciami,
  • Zespołem przewlekłego zmęczenia,
  • Nieżytem żołądka,
  • Świądem skóry,
  • Bólem brzucha,
  • Problemami skórnymi, wysypką,
  • Problemy z jelitami,
  • Kolkami,
  • Zespołem hiperaktywności,
  • Fibromialgią,
  • Zespołem deficytu uwagi (AHND),
  • Mukowiscydozą i innymi dolegliwościami.

powinieneś takie badanie wykonać, ponieważ te objawy mogą świadczyć o tym, że spożywasz pokarmy, których organizm nie toleruje.Nietolerancja pokarmowa może mieć wiele symptomów i wpływać negatywnie na każdy organ oraz objawiać się na wiele sposobów. Tych objawów nie można lekceważyć i chociaż niektóre przypadki nietolerancji pokarmowej są powodowane niedoborem enzymów, nadwrażliwością chemiczną, to coraz częściej przekonujemy się, iż większość z nich świadczy o tym, że jest to odpowiedź systemu immunologicznego wobec pokarmowo - swoistych przeciwciał zwanych przeciwciałami IgG.

Przygotowanie i opis badania:

Ten test można zrobić o każdej porze dnia, zatem nie ma szczególnych zaleceń co do tego, jak się przygotować. Polega ono jedynie na pobraniu próbki krwi z opuszka palca. W kolejnych etapach, używając rozpoznawczych i wywołujących odczynników, wykrywana jest obecność przeciwciał pokarmowych poprzez pojawienie się zabarwienia, jednego lub kilku niebieskich punktów na specjalnej tacy z próbkami żywności. Porównując je z załączonym planem umieszczenia tych próbek możemy stwierdzić jakie pokarmy źle tolerujemy. Zidentyfikowane produkty nietolerowane zaleca się wyeliminować na jakiś czas z diety. Trwanie zabiegu: po pobraniu próbki krwi - pacjent jest wolny. Po upływie stosowanego czasu, który jest potrzebny do przeprowadzenia takiej analizy - otrzymuję wynik, który przedstawiam klientowi wraz z omówieniem.

Test zawiera odczynniki na 59 produktów żywnościowych:

  • Jajo (całe),
  • Mleko krowie,
  • Drożdże,
  • Zboża,
  • Pszenica, pszenica durum, gluten, żyto, owies, ryż, kukurydza,
  • Orzechy i ziarna,
  • Migdały, orzech brazylijski, nerkowce, orzeszki ziemne, orzech włoski,
  • Mięsa,
  • Kurczak, wołowina, wieprzowina, jagnięcina,
  • Ryby,
  • Ryby białe (łupacz, dorsz, płastuga), ryby słodkowodne (łosoś, pstrąg), tuńczyk, skorupiaki (krewetka, krab, homar, małże),
  • Warzywa,
  • Brokuły, kapusta, marchew, por, ziemniaki, seler, ogórek, papryka (czerwona, zielona, żółta),
  • Rośliny strączkowe (groch, soczewica, harikot), soja,
  • Owoce,
  • Jabłka, truskawka, grejpfrut, pomarańcza i cytryna, czarna porzeczka, pomidor, melon mix (kantalupa, arbuz), oliwki,
  • Inne,
  • Czosnek, imbir, kakao, grzyby, herbata.

*UWAGA! Zabieg nie jest działaniem medycznym. Nie zwalnia z wykonywania badań analitycznych zleconych przez lekarza w specjalistycznych placówkach służby zdrowia.

*UWAGA! 3 dni przed badaniem proszę dokonać przedpłaty w wysokości 50% ceny na numer konta:
(w tytule podać imię i nazwisko osoby, która chce wykonać test) oraz wysłanie potwierdzenia przelewu na adres email: . Resztę sumy płacą państwo po badaniu.