W gabinecie wykonuję badanie na nietolerancje pokarmowe.
Jeśli masz objawy związane z:
- Nadwagą/niedowagą,
- Niepokojem,
- Zaparciami,
- Biegunkami,
- Bezsennością,
- Zespołem jelita drażliwego,
- Migrenami,
- Zatrzymaniem wody w organizmie,
- Reumatoidalnym zapaleniem stawów,
- Astmą, problemami z układem oddechowym,
- Wzdęciami,
- Zespołem przewlekłego zmęczenia,
- Nieżytem żołądka,
- Świądem skóry,
- Bólem brzucha,
- Problemami skórnymi, wysypką,
- Problemy z jelitami,
- Kolkami,
- Zespołem hiperaktywności,
- Fibromialgią,
- Zespołem deficytu uwagi (AHND),
- Mukowiscydozą i innymi dolegliwościami.
powinieneś takie badanie wykonać, ponieważ te objawy mogą świadczyć o tym, że spożywasz pokarmy, których organizm nie toleruje.Nietolerancja pokarmowa może mieć wiele symptomów i wpływać negatywnie na każdy organ oraz objawiać się na wiele sposobów. Tych objawów nie można lekceważyć i chociaż niektóre przypadki nietolerancji pokarmowej są powodowane niedoborem enzymów, nadwrażliwością chemiczną, to coraz częściej przekonujemy się, iż większość z nich świadczy o tym, że jest to odpowiedź systemu immunologicznego wobec pokarmowo - swoistych przeciwciał zwanych przeciwciałami IgG.
Przygotowanie i opis badania:
Ten test można zrobić o każdej porze dnia, zatem nie ma szczególnych zaleceń co do tego, jak się przygotować. Polega ono jedynie na pobraniu próbki krwi z opuszka palca. W kolejnych etapach, używając rozpoznawczych i wywołujących odczynników, wykrywana jest obecność przeciwciał pokarmowych poprzez pojawienie się zabarwienia, jednego lub kilku niebieskich punktów na specjalnej tacy z próbkami żywności. Porównując je z załączonym planem umieszczenia tych próbek możemy stwierdzić jakie pokarmy źle tolerujemy. Zidentyfikowane produkty nietolerowane zaleca się wyeliminować na jakiś czas z diety. Trwanie zabiegu: po pobraniu próbki krwi - pacjent jest wolny. Po upływie stosowanego czasu, który jest potrzebny do przeprowadzenia takiej analizy - otrzymuję wynik, który przedstawiam klientowi wraz z omówieniem.
Test zawiera odczynniki na 59 produktów żywnościowych:
- Jajo (całe),
- Mleko krowie,
- Drożdże,
- Zboża,
- Pszenica, pszenica durum, gluten, żyto, owies, ryż, kukurydza,
- Orzechy i ziarna,
- Migdały, orzech brazylijski, nerkowce, orzeszki ziemne, orzech włoski,
- Mięsa,
- Kurczak, wołowina, wieprzowina, jagnięcina,
- Ryby,
- Ryby białe (łupacz, dorsz, płastuga), ryby słodkowodne (łosoś, pstrąg), tuńczyk, skorupiaki (krewetka, krab, homar, małże),
- Warzywa,
- Brokuły, kapusta, marchew, por, ziemniaki, seler, ogórek, papryka (czerwona, zielona, żółta),
- Rośliny strączkowe (groch, soczewica, harikot), soja,
- Owoce,
- Jabłka, truskawka, grejpfrut, pomarańcza i cytryna, czarna porzeczka, pomidor, melon mix (kantalupa, arbuz), oliwki,
- Inne,
- Czosnek, imbir, kakao, grzyby, herbata.
*UWAGA! Zabieg nie jest działaniem medycznym. Nie zwalnia z wykonywania badań analitycznych zleconych przez lekarza w specjalistycznych placówkach służby zdrowia.
*UWAGA! 3 dni przed badaniem proszę dokonać przedpłaty w wysokości 50% ceny na numer konta:
(w tytule podać imię i nazwisko osoby, która chce wykonać test) oraz wysłanie potwierdzenia przelewu na adres email: . Resztę sumy płacą państwo po badaniu.